Ingredients:
- 3 ous
- 75 gr de mantega fossa
- 1/4 d'una culleradeta de sal
- 250 gr de farina de força de pa
- 25 gr de sucre blanc
- 1 culleradeta de llevat sec ( jo he utilitzat una pastilla sencera de llevat del "Mercadona").
- un rovell d'ou per pintar
Preparació:
Si ho fem amb panificadora, afegirem els ingredients per ordre que estan escrits i seleccionarem el programa d'amassat. Sinó ja sabeu que es pot amassar amb les mans.
Un cop acabat el programa, abocar la massa en una superfície enfarinada i dividir-la en tres porcions, fent-ne una més gran que les altres dos.
Per fer aquest brioix he utilitzar un motlle allargat.Hem de col·locar les tres porcions a dintre del motlle prèviament untat amb mantega, disposant la més gran al mig. Cal que es toquin entre elles, ja que durant el fornejat s'enganxaran i ens quedara aquesta forma tant bonica que heu vist a la foto.
Deixarem reposar durant 30 minuts en un lloc càlid ( o fins que dobli el seu volum tapat amb un paper film impregnat d'oli, que evitarà que s'enganxi).
Per últim, pintar la massa amb el rovell d'ou i fornejar-ho 25-30 minuts a 220ºC. Vigilar que no se'ns cremi per sobre, si cal cobrir-ho amb un paper de plata!). I el resultat és aquest!
Amb una mica de melmelada feta a casa queda un esmorzar boníssim!! Que vagi de gust!
Recepte extreta del llibre "200 recetas de pan".
Bonsíssim!
ResponEliminaMontse
Ho probarem!!!!! Que bo!!!
ResponEliminaCris i Albert