divendres, 1 de novembre del 2013

PASTIS DE PATATA I BOLETS

Fa unes setmanes va començar la temporada de bolets i no me'n podia estar de fer una recepta amb els camagrocs que haviem recollit. Us deixo una recepta de puré de patata amb bolets. A casa ens ha agradat molt. Amb una amanida de primer plat, és una àpat ben complet.



Ingredients ( per a 4 persones aprox):
- 500 gr de puré de patates
- 500 gr de bolets frescos variats (jo vaig utilitzar camagrocs, ceps i xampinyons)
- 1 ceba
- 2 alls
- julivert
- sal i pebre. Nou moscada
- Oli d'oliva
- vi blanc

Preparació:
Per una banda farem el puré de patates: pelar les patates i tallar-les a trossos. Posar-les a bullir en una cassola durant 20-25 minuts ( fins que al punxar-les rellisquin del ganivet). Un cop cuites, aixafar-les amb una forquilla amb una mica de l'aigua amb que les hem bullit. Seguidament anar afegint llet de mica en mica fins que tingui la consistència que ens agradi ( s'hi pot posar mantega, però jo intento evitar-ho perquè sigui més light).  Salpebrar i rallar nou moscada al gust.
Per altre banda cuinarem els bolets: netejar els bolets i tallar-los a trossets petits. En una paella amb oli sofregir els dos alls tallats ( jo els tallo a trossos grans per poder apartar-los més tard). Un cop daurats, afegir la ceba i fregir fins que estigui daurada. Afegir els bolets i deixar-los fer. Salar al gust. Per últim, abocar un raig de vi blanc i deixar evaporar. Us recomano no fer massa els bolets perquè no quedin secs.
Finalment en una safata pel forn, repartir els bolets i per sobre abocar el puré de patates. Espolvorejar amb formatge rallat i gratinar al forn.


Bon profit!

1 comentari: