Ingredients:
- 500 gr de farina de força
- 10 gr de llevat fresc
- 10 gr de sal
- 280 gr d'aigua
- 25 gr d'oli d'oliva
* Per l'acabat:
- Anís per ruixar
- Pinyons o ametlla per decorar
- Oli d'oliva per pinzellar
- Sucre blanc
Preparació:
1- Posar tots els ingredients dins l'amassadora i encendre-la. És aconsellable incorporar l'aigua progressivament perquè la massa la vagi absorbint. Amassar tots els ingredients durant 10-15 minuts a màquina. Si amassem a mà ens caldrà 20-25 minuts.
2 - Posar la massa dins d'un bol impregnat d'oli i deixar reposar durant una hora aprox. Fins que hagi doblat el volum.
3 - Dividir la massa en 3 porcions i fer un barrots amb cadascun. Per fer el barrots, primer estirar una mica cada porció. La imaginem en 3 parts i la dobleguem cada una fins al centre, després la pleguem sobre ella mateixa tancant les puntes. Us recomano que mireu el vídeo del Xavier Barriga que esta a tv3 a la carta.
4- Deixar reposar el barrots fins que doblin el volum (unes dues hores).
5- Un cop passat el temps, agafar cada barrot i donar-li forma de coca amb les mans.
6- Pinzellar amb l'oli, empolsimar amb el sucre generosament i després amb els pinyons o l'ametlla.
7- Fornejar durant 12 minuts a 250º C prèviament precalentat.
8- Un cop fetes i dorades al gust, ruixar només sortir del forn amb anís. Veure-ho quina olor!
I ja està, que aprofiti!!
El millor esmorzar del món per mi és aquest: coca de forner ensucrada amb una presa de xocolata. T'ha quedat estupenda!
ResponEliminarealment molt bona. Montse
ResponElimina