diumenge, 24 de novembre del 2013

CANELONS DE MARISC

I perquè no cuidar-se i mimar-se a una mateixa..? Doncs si, perquè ens ho mereixem. Per això avui la meva mare i jo ens hem fet aquest canelons de marisc, per nosaltres dos, si. I crec que puc dir que són els millors canelons que he menjat! Són suaus, delicats, boníssims! Animeu-vos a fer-los i no us arrepentireu! Nosaltres hem pensat de fer-los en algun àpat de nadal.


Ingredients (per a 24 canelons aprox).
- 2 capses de canelons precuinats.
- 1 kg de cua de rap
- 500 gr de gambes senceres (les vaig comprar congelades)
- 15 musclos.
- 2 porros mitjans
- 20 gr de trompetes de la mort deshidratats
- Beixamel
- Barreja de formatges per gratinar
- Oli. Sal i pebre.

Preparació:
Primer posar en aigua els bolets perquè s'hidratin. I posar en aigua calenta les plaques de canelons (seguint les instruccions del fabricant).
Fregir les gambes en una paella amb una mica d'oli. Salar-les. Un cop fetes retirar-les. En la mateixa paella sofregir el rap tallat a trossos.salar. Un cop daurat, reservar.
Fer al vapor els musclos i reservar. No llenceu l'aigua que l'aprofitarem.
Tallar el porro en juliana i sofregir a la mateixa paella. Salar. Un cop daurat, afegir les trompetes de la mort. Deixar un parell de minuts. Reservar.
Pelar totes les gambes, sense llençar els caps ni closques que els posarem en un colador xino i ho maxacarem perquè tregui el suc que reservarem per afegir a la beixamel.. Per treure més suc dels caps hi podeu tirar una mica de llet.
Ara cal fer la beixamel tal com acostumeu a fer-la. Afegir a la beixamel els suc dels caps de les gambes i l'aigua dels musclos. Això li donarà gust.
Triturar tot junt: les gambes, el rap, els musclos,  el porro i els bolets. Afegir 5 cullerades de beixamel perquè la barreja quedi més melosa. Si voleu reserveu algunes gambes o bolets per a decorar el plat.
Ara només hem de farcir els canelons amb la massa que hem obtingut. Col·locar en una safata, cobrir amb la beixamel i formatge. Coure al forn a 200ºC fins que es gratini el formatge.

Bon profit!! Un plat espectacular!

PD: en cas que voleu doblar les quantitats per tenir més canelons, s'ha de anar amb compte en fer la beixamel amb els caps de gamba. Per experiència, jo utilitzaria només la meitat dels caps perquè sinó queda un gust massa fort. Si utilitzeu les quantitats tal com les indico, llavors no tindreu cap problema.

3 comentaris: