diumenge, 2 de març del 2014

PASTISSETS DE BELEM DE PORTUGAL ( PASTÉIS DE NATA)

Si heu estat mai a Portugal, segur que haureu provat aquests dolços tant típics i tan irresistibles! Feia temps que esperava el moment adequat per fer-los a casa, i avui, amb el matí de diumenge per endavant, m'he animat. Ja veureu que a mi m'han quedat en tamany XL i no tant monos com els que venen allà, però de gust crec que són molt semblants! Tornaré a fer-los seguríssim i aniré perfeccionant-los! Val la pena, us ho asseguro!


Ingredients ( per a 14-16 pastissets):
- 2 plaques de pasta de full
- 100 ml d'aigua
- 250 ml de llet
- 4 rovells d'ou
- 30 gr de farina
- 200 gr de sucre
- La pell de una llimona
- Una branca de canyella

Preparació:
En una cassola petita posar l'aigua amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Portar a ebullició i deixar bullir durant 3 minuts sense remenar.   Retirar, s'obté un almívar que hem de deixar refredar.
Dissoldre la farina amb una part de la llet. La resta abocar-la en una cassola al foc i portar-la a ebullició. Quan hagi arrencat el bull, afegir la mescla de llet amb farina remenant bé perquè ens quedi una espècie de beixamel sense grumolls. Retirar del foc.
Afegir el almívar a la mescla de llet. Remenar perquè s'integri tot. Deixar refredar.
Mentrestant preparar els motlles amb la massa. Desplegar la pasta de full, pintar-la amb mantega i plegar-la sobre ella mateixa formant una tira longitudinal. Tallar en trossos d'uns 2 cm ( obtindrem uns 7-8 trossos).
Posarem un tros de pasta de full en cada motlle, apretant pel centre i amb el dit polze s'ha de anar aplanant cap els costats fins a cobrir el motlle.
Quan la cremi estigui tèbia, afegir els 4 rovells d'ou remenats. Mesclar molt bé.
Abocar la crema a dintre dels motlles fins que cobreixi 3/4 parts( vigileu perquè s'inflen i si us passeu es desbordaran).
En el forn precalentat a 225ºC, fornejar durant 20 minuts o fins que estiguin daurats.


Bon profit!
Es poden menjar freds o tebis. Podeu espolvorejar-los amb sucre glas i canyella si voleu.
A casa han volat!!
Aquí us deixo l'enllaç dels autèntics pastissets de belem: pastéis de belem

1 comentari: