Ingredients:
* Per la base:
- Galetes digestive o Maria
- 55 gr de mantega fossa
- 1 rajolí de llet
- 1 cullerada gran de cacau pur el pols
- 1 cullerada de sucre morè
*Pel farcit:
- 500 ml de nata de muntar
- 500 ml de llet
- 3 sobres de cafè soluble ( en el meu cas descafeïnat)
- 2 sobres de quallada
- 1 cullerada de sucre blanc
* Pel crumble:
- 70 gr de galetes
- 50 gr de sucre morè
- 50 gr de ametlla molta
- 1 culleradeta de canyella
- 60 gr de mantega fossa
Preparació:
1- Primer prepararem la base: triturar les galetes i barrejar-ho amb la resta de ingredients fins que quedin una mescla homogènia. Folrar la base amb la mescla de galetes i posar-ho al forn 10 minuts a 180ºC. Deixar refredar.
2- Mentrestant preparar el farcit: en una olla abocar la nata, la llet i el sucre. Quan estigui calent, sense arribar a bullir, abocar els sobres de cafè soluble i els sobres de cuallada. Remenar bé fins que veiem que espessi. Apartar del foc. Abocar dins el motlle sobre la base de galeta i deixar refredar. Un cop refredat, posar a la nevera un mínim de 4 hores. Jo ho vaig fer d'un dia per l'altre.
3- Abans de servir, preparar el crumble: triturar les galetes i les ametlles. Barrejar amb la resta d'ingredient fins que semblin unes "migues". Esparcir sobre una safata i fornejar-ho uns 5 minuts a 180ºC fins que quedi daurat. Un cop daurat, decorar el pastís amb el crumble.
Ja està llest per servir! Bon profit!
ha de ser deliciós, tan cremós! avui també publico pastís d'aniversari, quina gràcia!
ResponEliminamoltes gracies Anna, va ser delicios. Montse
ResponElimina