Ingredients:
* Per la massa mare:
- 150gr de farina de força
- 10 gr de llevat fresc
- 100 gr d'aigua
* Pel brioix:
- 400 gr de farina força
- 250gr de sucre
- 30 gr de llevat fresc
- 120 gr de mantega fossa
- 5 ous
- 100 gr de llet
- la pell de mitja llimona ( sense la part blanca)
- la pell de 1/4 de taronja
- 1 culleradeta de sal
- 70 gr de pepites de xocolata
Preparació:
El dia anterior es prepara la massa mare: posar-los tots en la panificadora i encendre el programa d'amassat. Un cop finalitzat posar-ho en un bol i tapar-ho en paper film. Deixar reposar a la nevera durant tota la nit.
L'endemà, abocar en la panificadora els ingredients en el següent ordre: la llet, la mantega fossa, la farina, el sucre, el llevat, els ous batuts, la pell de la llimona i la de taronja. Incorporar la massa mare a trossets petits. Encendre el programa d'amassat. Cal tenir paciència i deixar amassar-ho bé durant uns 20 minuts aproximadament o més. Deixeu-ho amassar fins que veieu que la massa és homogènia, si veieu que és massa líquida podeu afegir una mica de farina ( sense passar-vos! aneu a poc a poc). Un cop la massa té la consistencia adequada, abocar-ho en un bol, incorporar les pepites de xocolata ( previament enfarinades perquè no quedin a la base) i amassar durant un parell de minuts.
Deixar reposar en el motlle que utilitzarem (jo vaig forrar-lo amb paper sulfuritzat i untat amb mantega). Tapar-lo amb paper film fins que dobli el seu volum ( 2hores aprox).
Precalentar el forn a 180ºC.
Fornejar a 180ºC durant 1 hora. Vigilar que no es cremi per la part superior, si cal tapar-lo amb paper sulfuritzat.
Bon profit!! Fa una olor...i que bo està!!!
boníssim hem de repetir. Montse
ResponElimina