diumenge, 9 de febrer del 2014

LLENTIES AMB VERDURES EN OLLA EXPRESS

Les llenties m'encanten. La idea d'avui és fer-les de forma sana i amb verdures. Per això he utilitzat l'olla expréss, pel que amb 15 minuts he tingut preparades unes llenties amb verdures sense gens de greix i ben bones! Us recomano provar-ho!
Aquí teniu una foto recent sortides de l'olla:



Ingredients ( per 4 persones aprox):
- 300 gr de llenties (remullades prèviament)
- mitja ceba
- dos pastanagues
- mig carbassó
- 1 pebrot verd
- 2 cullerades de tomàquet triturat
- 2 alls
- un porro
- una fulla de llorer
- sal i pebre
- 1 culleradeta de pebre dolç
- oli d'oliva

Preparació:
La nit abans vaig posar en remull les llenties. D'aquesta forma agafen el tamany que tindran finalment i així és més fàcil calcular l'aigua que necessiten a l'olla. Si no les posem en remull pot ser que ens quedem curts d'aigua.
El primer pas serà posar l'olla (sense tapa) al foc perquè s'escalfi. Afegim un raig d'oli i a continuació l'all ( jo el poso a quarts perquè desprès el retiro per no menjar-me'l). Un cop daurat afegim la ceba, la pastanaga, el carbassó i el pebrot talllat a trossets petits. Salar. Quan el sofregit comenci a estovar-se, incorporar les dos cullerades de tomàquet i el pebre dolç. Seguidament incorporar les llenties i afegir aigua fins a cobrir-les. Afegir el porro tallat en dos parts i una fulla de llorer.
Tapar l'olla i coure a pressió número 2. Un cop comenci a treure vapor a pressió, baixar el foc i començar a contar els minuts de cocció (en el meu cas 13 minuts). Un cop passat el temps, apagar el foc i deixar sortir el vapor. Quan la vàlvula de pressió hagi baixat, ja podem obrir la tapa i ja tenim llestes les llenties.

Tastar-les i corregir de sal i pebre.

Veureu que si es deixa reposar el caldo agafa més consistència. Es pot congelar perfectament.

Bon profit!

1 comentari: