dissabte, 28 de desembre del 2013

PASTÍS DE MANDARINA I XOCOLATA

Aprofitant que és temporada de mandarines m'he animat a fer aquest pastís. El contrast de la mandarina i la xocolata és ideal i fa que es mengi sense gana.



Ingredients:
- 3 mandarines ( uns 250 gr) i la pell de una d'elles.
- 2 ous
- 100 gr de sucre
- 100 gr de farina
- 50 gr d'oli
- 1/2 sobre de llevat

* Per la cobertura de xocolata:
- 120 gr de xocolata fondant
- 120 gr de nata
- 60 gr de mantega
(Amb aquestes quantitats a mi em va sobrar la meitat de la xocolata per cobrir, la pròxima vegada faré la meitat de quantitat).

Preparació:
1- Batre els ous  amb el sucre fins que blanquegin. Afegir l'oli i batre.
2- Abocar la farina amb el llevat tamisada i remoure bé.
3- Triturar les 3 mandarines més la pell d'una d'elles i afegir a la massa.
4- Abocar en el motlle prèviament untat amb mantega i fornejar a 175ºC durant 20-25 minuts. Deixar refredar.

Mentrestant farem la cobertura de xocolata: posarem tots els ingredients en un recipient i ho escalfarem al microones durant uns 2 minuts. Remoure bé perquè s'integrin tots els ingredients.
Deixar refredar durant uns 15 minuts i abocar sobre la massa.
Deixar refredar el pastis a la nevera perquè es solidifiqui la xocolata. 

Ja es pot servir, bon profit!

2 comentaris: