Personalment, em va molt bé fer aquests pans amb panificadora perquè has d'estar menys pendent del pa i em van bé per fer els entrepans de la setmana. Proveu-ho!
Ingredients:
Per la massa fermentada:
- 250 gr de farina de força
- 175 gr d'aigua
- 5 gr de sal
- 5 gr de llevat fresc (levital) o mitja culleradeta de llevat sec.
Per a preparar la massa:
1- Mesclar tots els ingredients en la panificadora i encendre el programa d'amassat. Apagar abans que comenci el primer repos.
2- Deixar reposar a la nevera, cuberta amb un paper film, durant 24-48 hores.
3- S'obté uns 400 gr de massa fermentada que es conserva a la nevera durant 6 dies o es pot congelar també.
Per al pa:
- 260 gr d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 10 gr de mel
- 170 gr de farina de força
- 200 gr de farina integral
- 50 gr de farina d'espelta ( la recepta original utilitzaven farina de centeno)
- 75 gr de massa fermentada
- 5 gr de llevat fresc o mitja culleradeta de llevat sec.
- 30 gr de mescla de llavors ( jo hi he afegit sèsam i una cullerada d'avena ). Es pot afegir pipes de lino, amapola, girasol..
Preparació:
1- Mesclar tots els ingredients en la panificadora seguint l'ordre que estan descrits.
2- Encendre el programa de pa bàsic/normal.
3- Un cop finalitzat, deixar refredar sobre una reixeta.
Bon profit!
Recepte extreta de el blog: Ma petit boulangerie
Quina bona pinta
ResponEliminaMontse