I a més a més, és un plat que és congela molt bé, així que ja tenim fet el dinar d'un altre dia! Que això sempre va bé!
Ingredients ( per 10-12 comensals aprox):
Per el farcit:
- 2 paquets de lasanya precuinada
- 2 carbassons
- 2 pebrots verds i 2 de vermells
- 2 albergínies
- 2 cebes
- 1 paquet de tomàquets cherry.
- 500 gr aprox. de tomàquet natural triturat
- Oli d'oliva i sal
- Formatge tipo emmental/edam en ronxes ( es pot substituir per formatge de cabra si us agrada, li donarà un gust diferent)
- Alfàbrega i orenga
- Formatge parmesà
Per la beixamel:
- 600 ml de llet
- 60 gr de farina
- 30 gr de mantega
- 1 cullerada de oli d'oliva
- Sal i pebre
- Nou moscada
Preparació:
Tallar totes les verdures en trossets petits i la ceba en tires fines. Tallar els tomàquets per la meitat. Distribuir les verdures sobre una bandeja de forn, salpebrar-les i tirar un bon raig d'oli d'oliva. Fornejar durant 40 minuts al forn precalentat a 180ºC. Un cop les verdures estan fetes, abocar el tomàquet triturat i remoure bé. Reservar.
Mentrestant, fer la beixamel: dissoldre la mantega en un bol amb una mica d'oli d'oliva, sofregir la farina donant unes voltes i seguidament afegir la llet, la sal i pebre i una mica de nou moscada. Coure durant 10 minuts aproximadament sense deixar de donar voltes amb l'espàtula fins que espessi. Reservar.
Ara anem a preparar la lasanya: col·locar les plaques de lasanya amb aigua calenta perquè s'estovin ( tal com indiqui el fabricant). Engrassar amb una mica d'oli d'oliva la safata on farem la lasanya. Col·locar una capa de pasta, una de verdures, una de beixamel i uns trossets del formatge. Repetir la operació fins a acabar. Cobrir la última capa de beixamel, adornar amb tomàquets cherry la part de dalt ( jo no ho vaig fer perquè em vaig oblidar de comprar-los! ) Finalment espolvorejar amb formatge parmesà rallat, l'orenga i l'alfàbrega Fornejar a 180ºC durant 45 minuts.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada