diumenge, 27 de gener del 2013

PASTÍS MARMOLAT DE XOCOLATA I DOLÇ DE LLET

Aquí us deixo una altre recepte dolça.. :) Es tracta d'un pastís de consistència més aviat densa però molt bo.


Ingredients:
- 250gr de farina
- 125 gr de mantega
- 4 ous
- 125gr de sucre
- 50ml de llet
- 1/2 sobre de llevat Royal
- un polsim de sal
- 50 gr de xocolata negre per fondre
- 3 cullerades de dolç de llet

Preparació:
Començarem preescalfant el forn a 180ºC. Seguidament barrejarem la mantega a temperatura ambient o una mica fossa amb el sucre fins que blanquegi. Anirem afegint un a un 3 clares i un ou sencer, reservant les clares en un altre recipient per fer punt de neu. Afegim la llet, seguidament la farina i el llevat prèviament mesclat. Obtindrem una massa de consistència densa.

En aquest punt dividim la massa en dos parts iguals; en una d'elles hi afegim 3 cullerades de dolç de llet i en l'altra els 50gr de xocolata fossa ( jo la poso amb una mica de llet al microones escalfant-la en tandes de 30seg).

Per altre banda, batrem les clares amb una mica de sal fins a obtenir un punt de neu. Dividim en dos parts igual el punt de neu i la incorporem a les dos masses que havíem obtingut.

Per últim, només ens queda abocar-ho al motlle; primer repartir una part de la massa de dolç de llet al fons, després la de xocolata i finalment ho cobrim amb la que ens quedava de dolç de llet. D'aquesta forma ens quedarà l'aspecte marmolat.
Fornejar 40 minuts aproximadament a 180ºC o fins que ens surti net l'escuradents.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada