divendres, 10 d’octubre del 2014

PASTIS AL REVÉS DE MANGO AMB RON

Encara que no hagi publicat desde fa temps, he anat fent cosetes a la cuina, com no! Per començar us deixo un pastís que a casa no acabar d'agradar perque el vem trobar massa dolç pero que als amics em consta que els hi va encantar! Es pot fer amb qualsevol fruita, jo el tornaré a fer reduint la quantitat de sucre.
La recepte està extreta del llibre de Lorraine Pascale, amb algunes modificacions.


Ingredients:
* Per la fruita:
- 1 o 2 mangos, segons el tamany. També vaig afegir fruites vermelles ( congelades)
- 1-2 cullerades de sucre morè
- El suc de mitja llimona
- Un raig de ron
- 30 gr de mantega

* Pel brioix
- 125 gr de mantega  a temperatura ambient
- 125 gr de sucre morè
- 2 ous
- Un pessic de sal
- La ratlladura de mitja llimona
- Unes gotes de extracte de vainilla
- 125 gr de farina
- 1 culleradeta i mitja de llevat químic
- 1 cullerada de llet

Preparació:
Precalentar el forn a 200ºC.
Per preparar la fruita: pelar el mango i tallar-lo a tires. Fondre la mantega en una paella i afegir el mango, el sucre i el suc de llimona. Deixar daurar durant uns 10-15 minuts. Al final afegir el raig de ron i flambejar o deixar evaporar l'alcohol.
Deixar refredar.
Mentrestant, preparem la barreja del brioix; barrejar la mantega fossa amb el sucre i la sal. Afegir els ous un a un mentre batim. Afegir la ratlladura de llimona, la vainilla. Per últim incorporar la farina i el llevat. Si la mescla queda molt espessa, afegir la cullerada de llet.
Posem una mica de mantega a la superficie del motlle i anem col·locant el mango i els fruits vermells al fons del motlle. Despres abocar amb compte la barreja de briox, desde poca altura perque vagi cobrint la fruita.
Fornejar durant 40min aprox, fins que quan el punxem surti l'escuradents net.

2 comentaris:

  1. una mica menys dolç i boníssim. montse

    ResponElimina
  2. A mi no em va quedar tant bé com a tu... Però els convidats no havien tastat el teu!!! ;)

    ResponElimina