diumenge, 1 de juny del 2014

PASTÍS DE MASCARPONE I MADUIXES

El què m'agrada dels pastissos és que quasi sempre es mengen en companyia, al voltant d'una taula i en el context d'una celebració. Els pastissos sempre fan "festa" i alegren el dinar. Almenys és el que a mi em sembla. Avui deixo una recepta d'un pastís ben bo, una mica laboriós però que fa goig veure'l!


Ingredients:

*Per la massa:
- 180 gr de farina
- 90 gr de sucre glas
- 1 beina de vainilla
- 90 gr de mantega
- 1 ou
- 2 cullerades de ron
- 1 pessic de sal

* Pel farcit:
- 500 gr de maduixes
- 3 cullerades grans de melmelada de maduixes
- el suc de mitja llimona
- 250 gr de mascarpone
- 50 gr de sucre glas ( la pròxima vegada en posaré menys perquè quedi menys dolç)
- 200 ml de nata
- 2 fulles de gelatina

Preparació: 
1- La massa: barrejar la farina i la sal. Afegim el sucre glas i a continuació la mantega a trossos. Amb la ma barrejar els ingredients formant unes "migues". Incorporar un ou, el ron i l'interior de la beina de vainilla. Barrejar la massa fins que sigui homogènia. Obtenim una massa una mica enganxosa. La deixem reposar envoltada de paper film a la nevera durant 30 minuts o al congelar si tenim menys temps.
Precalentar el forn a 180ºC. Posar en remull la gelatina amb aigua freda.
Estirar la massa sobre un paper sulfuritzat i enfarinat ( sinó s'enganxarà segur!). Enfarinar el motlle i col·locar la massa sobre. Retallar els sobrants. Cobrir-la amb paper de forn i cobrir-ho amb llegums . Fornejar durant 15 minuts. Un cop passat el temps, retirar el paper i les llegums i coure uns 15 minuts més. Reservar.

2- Les maduixes: netejar-les, col·locar en un bol. En una olla petita fer bullir durant 5 minuts la melmelada de maduixes amb la llimona. Abocar per sobre de les maduixes i deixar reposar.

3- Pel farcit:
- Muntar la nata i reservar.
- Treure les fulles de gelatina de l'aigua i desfer-la en un got al microones uns 30seg.
- Batre el mascarpone amb el sucre glas. Afegir la gelatina i remenar bé perquè quedi una mescla homogènia.
- Incorporar la nata.
- Abocar la mescla en la base pel pastís i decorar amb les maduixes. Deixar reposar a la nevera mínim unes 2 hores.

Bon profit!

2 comentaris:

  1. fa goig de veure'l i de menjar es super bo. Montse

    ResponElimina
  2. Sí, sí, segur que és boníssim! El vaig veure igual fa poc en un altre blog! ;-)

    ResponElimina