Tot i que veieu molts ingredients, no és complicat fer-la però si una mica laboriós.
Ingredients:
* Per la base: 190gr de mantega, 100 gr de sucre glas, un ou gran, el suc de mitja taronja, 400 gr de farina de reposteria, 2 gr de llevat i 2 gr de sal.
* Per el farcit: 250 ml de llet sencera, 90 gr de sucre, 1 vaina de vainilla, 2 rovells d'ou, 20 gr de maizena, 50 gr d'avellana i 50 gr d'ametlles.
* Per la cobertura: 3 préssecs madurs, melmelana de prèssec per pintar i festucs.
Preparació:
Primer de tot farem la massa de la base: mesclar la mantega consistència pomada amb el sucre fins obtenir una mescla blanquinosa i amb volum. Afegim el ou mentre batim i seguidament el suc de taronja. En un altre recipient barregem la farina i el llevat. L'incorporem a l'anterior mescla tamizada. Amassar-ho fins a obtenir una massa homogènia, que es trenca una mica. Fem una bola i la deixem a la nevera durant 2 hores ( jo no tenia massa temps i vaig deixar-ho al congelador 30min - una hora. Quan hagi passat el temps, estirem la massa amb un rodillo i el posem al nostre motlle. Cobrim amb paper film i ho deixem 30 minuts a la nevera o 5 min al congelador.
Precalentar el forn a 180ºC.
De mentre, farem el farcit de crema: Reservar una petita quantitat de llet per barrejar amb la maizena, La resta de llet escalfar-la en una cassola amb el sucre i les llavors de vainilla. Quan comenci a bullir, retirar del foc i deixar refredar. En un altre recipient barrejar els rovells d'ou amb la llet amb maizena. Quan la llet s'hagi refredat, incorporar la barreja d'ou i maizena i portar a ebullició. No deixar de remenar per evitar que es formin grumolls. Retirar quan hagi espessit i afegir els fruits secs triturats en forma de pols.
Treure la massa de la nevera i punxar la base amb una forquilla. Cobrir amb la crema. Tallar els préssecs a làmines i col·locar-les al damunt. Finalment adornar amb trossets de festucs.
Fornejar durant 30 minuts, fins que veiem que els marges de la massa estan dorats. Deixar refredar una mica i pintar amb la melmelada de préssec.
Bon profit! Veureu quina oloreta!
La massa ja esta molt bona sola péro si a sobre i poses la crema de fruits secs i el préssec ja resulta exquisida, Montse
ResponElimina