diumenge, 14 d’abril del 2013

TROFIE AMB SALSA DE PORCINI e TARTUFO

Avui va de italia! . Us proposo una pasta diferent que es diu trofie. Es tracta d'una pasta típica de la gastrononmia de Liguria, que es considera autòctona de la zona de Camogli i Bogliasca ( provincia de Génova), caracterítzada per la seva forma risada. A mi me'n va portar la meva germana de Roma perquè aquí és una mica més complicat trobar-la. A més, també he utilitzat un concentrat de salsa preparada de "porcini e tartufo", que vindria a ser de trufa i bolets que podem trobar aquí.



Ingredients (per unes 4-6 persones):
- 1 paquet de pasta (400gr). La podeu subtitiur per la pasta que vulgueu.
- 2 cullerades petites de porcini e tartufo.
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- vi blanc
- 50 gr de barreja de bolets secs. També he afegit uns quants xampinyons.
- Formatge parmesà
- Oli d'oliva i sal.

Preparació:
Primer bullir la pasta el temps que indiqui el fabricant.
Per a la salsa: En una paella amb oli d'oliva sofregir la ceba i la pastanada tallada ben petita. Salar. Un cop estigui fet, afegir els bolets ( previament hidratats amb aigua durant mitja hora- una hora). No llençeu l'aigua dels bolets perquè ens servirà per a la salsa ( aportarà gust). Quan els bolets estiguin fets, incorporar una copeta de vi blanc i deixar que s'evapori. Finalment, afegir dos cullerades petites de la salsa porcini e tartufo i remenar bé. Afegir també una mica de l'aigua dels bolets per aclarir la salsa. Podeu anar jugant amb la quantitat d'aigua que afegiu per tenir la quanitat de salsa que necessiteu i la consistencia que voleu. Rectificar de sal.

Només queda abocar la pasta en l'ultim moment, remenar bé i deixar que es calenti tot. I ja es pot servir! Amb una mica de formatge parmessà rallat per sobre està deliciós!


2 comentaris:

  1. M'han agradat molt, cada dia et superes

    Montse

    ResponElimina
  2. Boníssims! la salsa espectacular i amb el vinet queden per llepar-se els dits.

    Aleix

    ResponElimina