dilluns, 8 d’abril de 2013

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE RAP I GAMBES

Feia temps que tenia ganes de preparar aquesta recepta i no ha fallat! Tal com esperava estava el peix amb els pebrots és una combinació perfecte! Va ser un bon dinar de diumenge.



Ingredients (per uns 15 pebrots aprox):
- 1 pot de pebrots del piquillo
- 1 cua de rap
- 200 gr de gambes ( jo he utilitzat cues de gambes pelades congelades  i 4 gambes senceres congelades).
- 1 ceba
- Llet
- 2 cullerades de farina
- Oli d'oliva
- sal i pebre

Per a la salsa:
- 2 porros
- 3 pastanagues
- el caldo de les gambes

Preparació:
Trossejar la ceba en trossets petits. Posar una paella amb oli calent i tirar a sofregir la ceba. Salar.  Mentrestant trossejar la cua de rap i les gambes a trossets petits. Pelar les gambes senceres i reservar els caps per fer el caldo.  Quan la ceba estigui dorada afegir el rap, salar-lo i deixar fer a foc lent. Posteriorment afegir les gambes, salar i remoure fins que estiguin de color rosat. Quan tot estigui ben fet, afegir dos cullerades de farina, deixar coure-la sense parar de remenar i seguidament afegir la llet. Seguir remenant fins que comenci a bullir i agafi consistencia de beixamel. Corregir de sal i pebre.

D'altre banda, haurem posat els caps de les gambes en un cassola amb oli i les fregirem durant 3-4 minuts. Jo també vaig afegir l'espina del rap. Abocar 400ml d'aigua aproximadament i deixar bullir una estona perquè es faci el caldo que ens servirà per fer la salsa. Un cop llesta, colar i reservar.

Per a la salsa, picar dos porros i tres pastanagues. Salpebrar-les i sofregir en un paella fins que estigui tot cuit. Un cop fet, afegir 2-3 pebrots picats i deixar un parell de minuts. Passar-ho per la batidora incorporant de mica en mica el caldo de gambes fins a obtenir la consistencia de la salsa que desitgem.
Només queda emplatar: col·locar els pebrots en un safata,  tirar la salsa per dalt i ja es pot servir!



Us recomano aquest plat! És una mica laboriós però val la pena! Bon profit!

2 comentaris:

  1. Vaig tenir la sort de provar-los i ja tinc ganes de repetir. Que bons

    Montse

    ResponElimina
  2. Ben bona que està aquesta recepta. Som del blog www.quinabonapinta.blogspot.com tens una sorpresa al nostre blog.

    ResponElimina