dimecres, 17 d’abril del 2013

PA INTEGRAL AMB LLAVORS EN PANIFICADORA

Seguint les meves proves de receptes de pa, deixo aquesta que és, fins al moment, el pa que trobo que ha quedat millor fet amb panificadora! La clau és que he utilitzat un massa fermentada ( que ja havia provat en una altre recepte) i que li dóna al pa més consistencia i millor sabor. A més, també es conserva millor!
Personalment, em va molt bé fer aquests pans amb panificadora perquè has d'estar menys pendent del pa i em van bé per fer els entrepans de la setmana. Proveu-ho!



Ingredients:

Per la massa fermentada:
- 250 gr de farina de força
- 175 gr d'aigua
- 5 gr de sal
- 5 gr de llevat fresc (levital) o mitja culleradeta de llevat sec.

Per a preparar la massa: 
1- Mesclar tots els ingredients en la panificadora i encendre el programa d'amassat. Apagar abans que comenci el primer repos. 
2- Deixar reposar a la nevera, cuberta amb un paper film, durant 24-48 hores.
3- S'obté uns 400 gr de massa fermentada que es conserva a la nevera durant 6 dies o es pot congelar també. 

Per al pa:
- 260 gr d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 10 gr de mel
- 170 gr de farina de força
- 200 gr de farina integral
- 50 gr de farina d'espelta ( la recepta original utilitzaven farina de centeno)
- 75 gr de massa fermentada
- 5 gr de llevat fresc o mitja culleradeta de llevat sec.
- 30 gr de mescla de llavors ( jo hi he afegit sèsam i una cullerada d'avena ). Es pot afegir pipes de lino, amapola, girasol..

Preparació:
1- Mesclar tots els ingredients en la panificadora seguint l'ordre que estan descrits.
2- Encendre el programa de pa bàsic/normal.
3- Un cop finalitzat, deixar refredar sobre una reixeta.



Bon profit!

Recepte extreta de el blog: Ma petit boulangerie

1 comentari: