dissabte, 16 de febrer del 2013

PA DE PESSIC DE FORMATGE I VAINILLA

Tenia ganes de fer un pastis de pa de pessic una mica diferent, m'he animat a fer aquesta recepte que porta mascarpone i li dóna un gust molt bo. La recepte l'he extret d'un llibre que m'han regalat aquesta setmana que es diu: "Les receptes de la mama". Per a mi és el millor pa de pessic que he fet! Aquí us deixo la recepte:


Ingredients:
- 4 ous
- 200 gr de farina blanca
- 180 gr de sucre
- 250 ml de formatge mascarpone ( o phipadelphia)
- 80 ml de oli
- 50 ml de llet
- 1 sobre de llevat
- 1 beina de vainilla
- sal
- Pel fons del motlle: ametlles esmicolades i sucre

Preparació:
Es prepara un motlle d'uns 23 cm folrant-lo amb paper de forn, es pinta amb una mica d'oli i s'espolsa el fons amb sucre i per damunt amb ametlla.
Per fer la massa,  es separen els rovells de l'ou i les clares. Es munten les clares a punt de neu, un cop muntades, s'afegeix la meitat del sucre (90gr) per formar un merengue ferm. Per altre banda, es baten els rovells de l'ou amb la resta de sucre fins que blanquegi.
S'hi afegeix el formatge, la llet i l'oli. Quan tot està integrat, s'incorpora la farina amb el llevat, un polsim de sal i la beina de vainilla ( l'haurem de obrir per la meitat i rascar el contingut). Es mescla fins a obtenir una mescla homogènia  Finalment, s'incorporen les clares amb moviments circulars intentant que no baixin.
S'aboca la massa dins del motlle i s'enforna a 180ºC durant 30 minuts ( o fins que l'escuradents surti net).


Ja veureu quina oloreta desprén el forn. I quan el mengeu notareu la base cruixent d'ametlla caramel·litzada! Mmmm!

1 comentari: