dijous, 14 de febrer del 2013

WOK DE VERDURES AMB TALLARINES



Crec que la foto ho diu tot, una recepte sana, fàcil de fer i boníssima!! No us enganyo si us dic que vaig tardar 30 minuts en fer-la per dinar i va ser un èxit  Tenia oblidat una mica el wok i la veritat es que queden molt bones les verdures.



Ingredients:
- Espaguetis/ tallarines ( el que volgueu, jo vaig fer servir espaguetis integrals)
- Verdures variades. En aquest cas: pastanaga, carbassó, pebrot verd i vermell i bròquil.
- Gambes ( vaig fer servir congelades)
- 6 cullerades de soja
- 2 cullerades de vinagre
- 1 culleradeta de maizena
- Gingebre
- 1 all
- Sèsam
- Sal i pebre

Preparació:
Per una banda posar a bullir la pasta el temps que indiqui el fabricant.
Per altre banda, posar a calentar el wok al foc ja que per tal que les verdures quedin fetes però cruixents ha d'estar molt calent. Mentrestant, anirem tallant les verdures en tires fines.
Primer de tot, sofregirem en el wok amb una mica d'oli les gambes amb un all partit en dos parts i un trosset de gingebre. Quan estiguin dorades retirar-les del foc. En el mateix wok (o paella), afegirem una mica més d'oli, abocarem les verdures i les salpebrem. Durant uns 10 minuts aproximadament sofregir-ho amb la tapa posada i finalment destapar-ho per acabar de fer-les.
Mentre es couen les verdures, mesclar en un bol la soja, el vinagre, la maizena i 4 cullerades d'aigua.  Afegir-ho sobre les verdures, amb les gambes també, i deixar uns 2-3 minuts. Afegir una mica de gingebre rallat.
Per últim, barrejar-ho amb els espaguetis. Abans de servir, espolvorejar amb sèsam.

Llestos! Bon profit!!

1 comentari: