dissabte, 23 de febrer del 2013

PASTIS D'ESCALIVADA


Arrel d'un sopar que em feia molta il·lusió fer amb els amics, vaig estar pensant amb què els podia sorprendre i el resultat és aquesta recepta taaaaaant fàcil i que no falla mai! Crec que els hi va agradar molt, vist que gairebé no en va quedar! ;)



Ingredients:
- 3 pebrots
- 3 albergínies
- Oli i sal
- 2 cullerades de maionesa
- 1 bossa de pa de motlle sense crosta. 

Preparació:
El primer pas serà escalivar els pebrots i albergínies al forn. Tan fàcil com posar les verdures al forn a 180ºC fins que estiguin tendres. Un cop fredes, treure la pell, posar-hi oli i salpebrar.
En el recipient del turmix afegir 2 cullerades de maionesa, una part de l'escalivada i una mica de oli, i ho triturem fins que quedi una salsa més o menys espessa.
Ja només cal muntar el pastís: estendre una primera capa de pa de motlle (3-4 llesques), després s'unta amb la salsa amb generositat (perquè el pa de motlle s'anirà impregnant de la salsa) i s'estenen 5-6 talls de escalivada per sobre. Fer dos o tres capes més seguint el mateix procediment. A la última capa, després de untar la salsa, decorarem la part de dalt alternant pebrot i albergínia. Si en tenim suficient es pot cobrir fins a baix perquè no es vegi el pa.

Aquesta recepta és millor preparar-la el dia anterior i reservar-la a la nevera tapada amb paper film o de plata, d'aquesta manera el pa de motlle va absorbint tots els gustos i queda més melós.

Boníssim i super fàcil!!

Bon profit!




2 comentaris:

  1. Que bo ja tinc ganes de tastar-lo


    Montse

    ResponElimina
  2. Jo vaig ser una de les afortunades amigues que ho va provar i s'ha de dir que estava bonissim!
    Aquesta setmana provaré de fer-la...

    Virginia

    ResponElimina