dimarts, 12 de febrer de 2013

FORNATTA


Ja tocava una recepta de verduretes, no? Una recepta sana i equilibrada. El nom no sé si és inventat, però una amiga m'ha dit que prové de italia. Es tracta de la versió light de la fritatta ,on els ingredients es fan el forn i no hi ha res fregit. Per tant, es tracta d'un pastís de verdures que queda lleuger i molt bo.



Ingredients:
- 1 carbassó
- 2 patates
- 2 tomàquets
- 3 ous
- 100 ml de llet
- sal, pebre i julivert

Preparació:
Precalentar el forn a 220ºC.
Primer de tot, tallarem les verdures en rodanxes el més primes possible, si tenim mandolina ens serà més ràpid. Salpebrem una miqueta les verdures per sobre.
Per altre banda, batre els ous amb la llet i la sal, pebre i una mica de julivert.
Finalment només queda disposar les verdures en el motlle: primer una capa de carbassó, després de patata i per últim de tomàquet. Fer capes successivament fins que s'acabin les verdures. Abocar la mescla d'ou per sobre i fornejar-ho durant uns 45 minuts a 220ºC ( fins que quedi quallat).

( En algunes receptes, també afegeixen formatge i pernil dolç entre les capes, aquest cop ho he fet només amb verdures. S'haurà de provar més endavant! )



Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada