diumenge, 3 de febrer del 2013

CORONA DE PA


Primera recepta de pa! Al principi fa una mica de por posar-te a fer pa a casa, però quan comences és una delícia; l'oloreta de pa per tota la cuina i quan el tastes!! Mmmm! Aquesta recepta l'he extreta d'un llibre que es diu "200 recetas de pan". Queda un pa molt esponjós i boníssim.



Ingredients:
- 175ml d'aigua
- 1 iogurt sense sucre
- 1 culleradeta i mitja de sal
- 500 gr de farina de força per fer pa
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta i mitja de llevat sec per fer pa

Preparació:
Si es té una panificadora a casa o una màquina per amassar resulta més senzill. Quan vaig començar a fer pa, vaig comprar-me una panificadora i n'estic super contenta! Aixi que jo ho he fet amb l'ajuda de la panificadora.

Cal posar els ingredients per l'ordre que estan descrits dintre de la panificadora i seleccionar el programa d'amassat. Si no se'n té, amassar-ho amb les mans, és més laboriós però també surt bé. Per amassar-ho a mà seguir el mètode de Richard Bertinet que podeu trobar al youtube.

Finalitzat el programa abocar la massa en la safata que utilitzarem per fornejar-ho. Ens ajudarem d'un ganivet per fer el forat el mig i seguidament donarem forma rodona. Farem 3-4 talls a la superfície. Ho taparem amb uns draps de cuina i ho deixarem reposar 30 minuts en un lloc càlid sense corrents d'aire ( fins que dobli el seu volum).

Fornejar durant 25-30 minuts a 200-220ºC. Passar-ho a un suport de reixa i deixar-ho refredar.


Bon profit!! Ja veureu com no en quedarà ni una engruna! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada