diumenge, 10 de febrer del 2013

BRIOIX

Tenint el matí del diumenge per endavant, m'he animat a fer un brioix! La veritat és que no és difícil, només requereix una mica de temps pel repòs que necessita la massa. Us animo a fer-lo, queda espectacular!



Ingredients:
- 3 ous
- 75 gr de mantega fossa
- 1/4 d'una culleradeta de sal
- 250 gr de farina de força de pa
- 25 gr de sucre blanc
- 1 culleradeta de llevat sec ( jo he utilitzat una pastilla sencera de llevat del "Mercadona").
- un rovell d'ou per pintar

Preparació:
Si ho fem amb panificadora, afegirem els ingredients per ordre que estan escrits i seleccionarem el programa d'amassat. Sinó ja sabeu que es pot amassar amb les mans.
Un cop acabat el programa, abocar la massa en una superfície enfarinada i dividir-la en tres porcions, fent-ne una més gran que les altres dos.

Per fer aquest brioix he utilitzar un motlle allargat.Hem de col·locar les tres porcions a dintre del motlle prèviament untat amb mantega, disposant la més gran al mig. Cal que es toquin entre elles, ja que durant el fornejat s'enganxaran i ens quedara aquesta forma tant bonica que heu vist a la foto.
Deixarem reposar durant 30 minuts en un lloc càlid ( o fins que dobli el seu volum  tapat amb un paper film impregnat d'oli, que evitarà que s'enganxi).
Per últim, pintar la massa amb el rovell d'ou i  fornejar-ho 25-30 minuts a 220ºC. Vigilar que no se'ns cremi per sobre, si cal cobrir-ho amb un paper de plata!). I el resultat és aquest!





Amb una mica de melmelada feta a casa queda un esmorzar boníssim!! Que vagi de gust!

Recepte extreta del llibre "200 recetas de pan".

2 comentaris: