dilluns, 3 de febrer del 2014

BUNYOLS DE PORRO

Es tracta d'una recepta extreta d'un llibre de receptes vegetarianes. Aquesta és una de les senzilles a fer. El resultat és un entremig entre bunyol i tortita de porro, que tant pot acompanyar un peix o una carn. Tenen una textura suau i un gust delicat.



Ingredients ( per a 4 persones):
- 2 porros mitjans
- 1 ceba
- un ou + una clara d'ou
- 60 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat
- 25 gr de mantega fosa (pot ser opcional)
- 75 ml de llet
- uns 12 gr de julivert picat
- 1/4 de culleradeta de cúrcuma
- 1/2 de culleradeta de comí molt
- 1/4 de culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de sucre
- 1/2 culleradeta de sal

* Per la salsa:
- un iogurt natural o grec
- 2 cullerada de suc de llimona
- 3 cullerades de oli d'oliva
- 1/2 cullerada de sal
- 10 gr de julivert picat
- 1 dent d'all ( opcional, si us agrada)

Preparació:
Primer preparar la salsa:Triturar tots els ingredients  en una batedora fins tenir un salsa verda espessa. Reservar a la nevera.
Tallar els porros i la ceba a trossets petits i sofregir en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin daurats. Retirar del foc i reservar en un bol. Afegir el julivert, les espècies,la sal i sucre. Deixar refredar.
En un altre bol, batre la clara d'ou fins a tenir punt de neu. Mesclar-la amb la barreja de verdures. En un altre bol batre el ou, afegir la farina i el llevat, la llet i la mantega fins a tenir una pasta.
Incorporar-la poc a poc a la mescla de les verdures.
Calentar una paella amb una mica d'oli. Amb ajuda de dos culleres, posar una quantitat de massa a la paella. Fregir 2-3 minuts per cada costat.
Servir amb la salsa.

Bon profit!!

2 comentaris: