diumenge, 9 de febrer de 2014

CRUMBLE DE POMA

Aquest és un postre senzill però que el resultat sobrepassa per molt l'esforç que has de dedicar a fer-lo. La combinació cruixent del crumble amb la poma caramel·litzada és boníssim.
Es pot fer amb qualsevol fruita que vulgueu. Tot s'hi val!
I per suposat el podeu fer en format individual com jo o en una safata.


Ingredients ( per 4 persones):
- 2 pomes
- una cullerada de mantega
- 2 cullerades rases de sucre moré
- el suc de mitja llimona
- una culleradeta de canyella

* Pel crumble:
- 100 gr de farina
- 30 gr de ametlla molta ( opcional)
- 100 gr de sucre
- 1-2 cullerades de mantega

Preparació:
Posar a fondre la mantega en una paella. Mentrestant, pelar i tallar a trossos la poma. Afegir-la a la paella juntament amb el sucre moré, canyella i el suc de la llimona. Deixar caramel·litzar.
Ara prepararem el crumble: posar tots els ingredient en un recipient i amb les mans anar esmicolant la mantega i barrejar-la amb la resta d'ingredients per tal que ens quedin com unes "migas".

Només queda posar la poma dins el motlle que anirà al forn i per sobre esparcir el crumble. Fornejar durant 15 minuts aproximadament a 200ºC ( fins que s'hagi daurat i estigui cruixent).

Veieu que fàcil?? Us encantarà l'oloreta que desprèn el forn! Ho podeu acompanyar d'una bola de gelat de vainilla, iogurt..

Bon profit!!

1 comentari: