divendres, 7 de febrer del 2014

HAMBURGUESA DE VEDELLA AMB SALSA DE ALBERGÍNIA +PATATES DELUXE

Ja torno a ser aquí amb una altre recepta d'hamburguesa!! :) És que no us podeu imaginar el plaer de menjar una hamburguesa així feta per tu!! L'esquema de les receptes sempre és el mateix: tipo de carn per fer l'hamburguesa, salsa que l'acompanya i guarnició.  Aquest cop la salsa és a base d'albergínia acompanyat de formatge de cabra. Aquí us ho deixo:



Ingredients:
- 2 panets
- 250 gr de carn picada de vedella
* Per la salsa:
     - 1 albergínia
     - 1 tomàquet
     - Oli d'oliva
* Guarnició:
     - Formatge de cabra ( al meu cas he utilitzat un formatge més suau ja que el de cabra no m'agrada)
     - Unes fulles de rúcula ( si no en teniu, enciam)

Preparació:
Primer començarem amb la salsa: tallarem a trossos petits l'albergínia (sense pell) i el tomàquet. Ho sofregirem amb oli d'oliva en una paella a foc mig fins que es formi una compota (uns 25 min aprox).
Agafar la carn picada, salpebrar-la i donar-li forma de hamburguesa. Salar pels dos costats i fer en una paella ben calenta. Uns 3 minuts per cada costat. En els últims minuts he posat el formatge a sobre perquè es desfaci.
Mentrestant, torrar els panets.
Només queda emplatar: afegir una capa generosa de la salsa en cada costat del pa. Col·locar una fulla d'enciam (o rúcula) a cada costat i per últim l'hamburguesa amb el formatge. 

I a disfrutar-ho!!

* Per les patates deluxe:
Tallar en grills les patates amb pell, prèviament ben netejades. Col·locar-les dins una bossa juntament amb la sal, oli d'oliva i les espècies que volguem; en el meu cas ha estat romaní, orenga, comí i cúrcuma. Dins la bossa sacsejar les patates perquè quedin ben impregnades.
Posar-les sobre una bandeja de forn i fer-les a 200ºC durant 30 minuts. Queden espectaculars!!

1 comentari: