dimarts, 18 de febrer del 2014

TRINXAT DE LA CERDANYA

La col i jo no èrem massa amigues fins que vaig tastar el trinxat! jeje És una recepta típica de la zona de Cerdanya però jo he seguit una recepta de la família que provenen de la zona de Berga.  Per ser la primera vegada em va quedar prou bona!


Ingredients:
- 1 col
- 2 patates mitjanes
- 2 talls de cansalada
- Una mica d'oli

Preparació:
En una olla gran posar a bullir la col i la patata tallada durant uns 15 minuts. Salar l'aigua. Seguidament escòrrer les verdures ( no llenceu tota l'aigua, reserveu-ne un got).
Mentrestant es bull la verdura, en una paella amb un raig de oli fregir la cansalada a foc lent perquè vagi traient tot l'oli. Quan estigui ben ros, retirar del foc.
En la mateixa paella on hem fregit la cansalada i amb el mateix oli que ha tret, abocar les verdures i sofregir-les una mica mentre anem aplastant-les amb una forquilla. Ha de quedar tot ben aixafat. Afegir una mica d'aigua del bullir si veiem que al mescla queda seca. Un cop la mescla es homogènia, li donem forma de truita i ho deixem enrossir per un costat. Al cap de 5 minuts aprox, donar la volta i deixar fer per l'altre banda.
Servir amb els trossos de cansalada.

Bon profit!!

1 comentari: