dimecres, 27 de març del 2013

STROMBOLI DE XAMPINYONS I FORMATGE

Fullejant un llibre sobre pa em vaig trobar aquesta recepta, i vaig pensar: perquè no?! El Stromboli és una especia d'empanada feta de massa de pizza típica de la gastronomia italo-americana. No és una recepta complicada i la veritat es que va quedar molt bona! L'únic inconvenient és que la massa em va quedar bastant gruixida, quan la idea és que quedi més fineta. Així que us recomano que estireu molt bé la massa.



Ingredients:
Per la massa:
- 225 ml d'aigua
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- una culleradeta de sal
- 400 gr de farina de força
- una culleradeta rasa de llevat sec

Per al farcit:
- 250 gr de xampinyons
- Oli  d'oliva
- Alfàbrega fresca ( jo no en tenia i vaig posar seca. També vaig afegir herbes provençals).
- 300 gr aprox de formatge mozzarella
- Pebre
- Sal gruixuda

Preparació:
Si tenim panificadora, incorporar els ingredients de la massa en l'ordre indicat i encendre el programa d'amassat ( podem treure la massa sense esperar al repòs). 
Mentrestant fregir els xampinyons amb oli d'oliva. Salar i espolvorejar amb herbes provençals.
Finalitzat el programa, abocar la massa sobre una superfície i estendre-la sobre un paper vegetal formant un quadrat d'uns 35cm. Intentar que la massa quedi bastant fina. Seguidament, col·locar la mozzarella, per sobre els xampinyons i finalment l'alfàbrega i el pebre molt.
Enrotllar la massa sense fer molta pressió, pressionar els extrems perquè quedi ben sellejat. Deixar reposar durant 30 minuts tapat amb un paper film impregnat d'oli. Precalentar el forn a 200ºC.
Un cop passat el repòs, pintar amb oli la massa i espolvorejar-ho amb sal gruixuda. Fornejar durant 30 minuts a 200ºC fins que quedi dorat.


Ja veieu que m'ha quedat com un pa farcit de xampinyons, igualment ens ho vam menjar tot!! ;)  Bon profit!

2 comentaris:

  1. Quina pasada de blog! Aquest cap de setmana segur que ens animem a fer alguna de les receptes! ;) Cris i Sergi

    ResponElimina