diumenge, 3 de març de 2013

FARCELLETS DE FORMATGE CREMÓS AMB MELMELADA DE TOMÀQUET


Ja fa molts anys, en un sopar d'amics, em van sorprendre amb aquests farcellets com aperitius. Des de llavors, els repeteixo de tant en tant per lo bons i senzills que són. La foto que us presento no és massa maca, però no em podia estar de ensenyar-vos-ho!


Ingredients:
- 1 paquet de obleas per fer empanadilles petites
- 250 gr de formatge suau tipo phipadelphia
- 200 ml de crema de llet
- Oli de oliva
- Sucre lustre
Per la melmelada: 1kg de tomàquets madurs
                            250 gr de sucre
                            1 bastonet de vainilla

Preparació: 

El dia abans es barreja el formatge amb la crema de llet i es posa en un cubitera al congelador.
Per fer la melmelada cal escaldar els tomàquets  pelar-los, tallar-los i barrejar-ho amb el sucre i la vainilla. Deixar-ho a foc baix durant 45 minuts i anar barrejant de tant en tant. Veureu com es va espessint i es va formant la melmelada.

El dia que vulguis preparar els farcellets serà tant fàcil com: En cada oblea, pintar una base de melmelada de tomàquet i col·locar un cubito de formatge o la meitat (segons la grandària) a dintre, després ho tanques amb un escuradents. Sinó en tens, apretant bé els marges també queda ben tancat.

Finalment ho fregeixes amb oli de oliva i ho deixes escorrer en un paper de cuina. Per servir-ho espolvorejar una mica de sucre lustre al plat on aniran els farcellets. 

Ja veureu quina combinació del dolç i el salat!

1 comentari:

  1. Com sempre... una explosió de sabor al palada! :))
    Joan.

    ResponElimina