dimarts, 12 de març del 2013

BUNYOLS DE VENT

Estem en època de quaresma i per tant no poden faltar els bunyols de vent a casa! Les fotos crec que parlen per si soles, però quan els proves... Mmmmmm!!! Són una mica laboriosos de fer, pel tema que s'han de fregir, però per un vegada val la pena.


Ingredients ( per uns 30 bunyols):
- 125 ml de llet
- 75 gr de farina
- 60 gr de mantega
- 3 ous
- Sal
- Sucre
- Pell de una llimona
- Anís
- Oli

Preparació: 
Primer cal posar la llet i la mantega en un cassó al foc, junt un pessic de sal. Quan bulli i la mantega s'hagi fos del tot, afegir la farina tamissada ( abocar-la tota alhora) i remenar la massa fins que es desenganxi de les parets i es formi un bola. Fora del foc, anem afegint els ous un a un, remenant amb una espàtula perquè s'absorbeixi bé. Per últim afegir la pell rallada d'una llimona i un bon raig de anís (al gust de cadascú). Remenar bé i ja tenim llesta la massa del bunyols.

En un cassó amb oli ben calent, anem tirant petites quantitats de la massa amb l'ajuda de dos culleres. En teoria ells sols es giren quan estan fregits per un costat. Sempre n'hi ha algun que es resisteix.

Un cop fregits, deixar-ho amb paper absorbent i seguidament ensucrar-los. Llestos, ja tenim els bunyols!


Són boníssims menjats el mateix dia! L'endemà estan bons però queden una mica remollits. Bon profit!

2 comentaris:

  1. Anna això no es pot suportar !!!!! Han d'estar boniiiissssiiiimmms. Els apunto a la llista de pendents. Eva.

    ResponElimina
  2. Enhorabona ANNA!!!! ara a veure com ens quedaràn a nosaltres.

    ResponElimina