dissabte, 16 de març del 2013

SALMÓ AL FORN ( Jamie Oliver)

Aquesta setmana he rebut el llibre de " Las comidas en 30 minutos de Jamie Oliver". Es tracta de menús en 30 minuts sans i ràpids. Vamos, que no m'he pogut resistir a provar de fer tot un menú i el resultat ha estat molt gratificant! La veritat és que he tardat més de 30 minuts..però estava tot tant bo! jeje Com  a plat principal hi havia salmó, aqui el teniu!


Ingredients:
- un llom de salmó
- mig pebrot vermell i mig verd
- 1 cibulet (cebollino)
- 1 bitxo sec
- 1 llimona

Preparació:
En la safata on decidim fer el salmó, tirar un rajolí d'oli d'oliva. Tallar a trossets petits el pebrot verd i vermell i el cibulet. Tallar en rodanxes grans el bitxo. Abocar-ho tot a la safata. Posar el salmó a la bandeja, salpebrar-lo, tirar una mica d'oli pels dos costats i rallar per sobre la pell de mitja llimona. Fornejar el salmó durant 15-20 minuts a 180ºC ( fins que veiem que està fet).
Per cert, no us espanteu amb el bitxo, no va quedar picant només li va donar un gustet.

Mentre es feia el salmó al forn, vaig fer l'acompanyament seguint les instruccions del Jamie: una amanida d'arrós i una amanida de carbassons ( en la foto següent es veuen) :

Amanida d'arrós:
Bullir l'arrós basmati el temps que indiqui el fabricant. Un cop bullit,  barrejar-ho amb pebrots del piquillo tallats a trossets petits i alfàbrega  picada. Salpebrar-ho i  amanir-ho amb oli i  vinagre balsàmic. 

Amanida de carbassó:
És una recepte molt senzilla que consisteix en tallar el carbassó en tires molt primes amb un pelaverdures. Ho amanirem amb el suc de mitja llimona, una mica d'oli de oliva i menta trossejada. Mesclar-ho bé perquè agafi tots els gustos. I ja està!

Aquí teniu la presentació del plat!


Bon profit!

1 comentari: