diumenge, 17 de març del 2013

PASTA DE FULL AMB CREMA I FRUITA

Avui era un dia especial a casa, una persona important feia anys! Per tant, he preparat un pastís amb crema pastissera perquè sé que li agrada molt. Un pastís bastant senzill ja que la única dificultat és fer la crema. Ha sigut un èxit, no n'ha quedat ni una engruna!



Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- Fruites ( les que vulgueu, jo he posat maduixes i mango)

Per la crema pastissera:
- 1 litre de llet
- una tira de pell de llimona
- una branca de canyella
- 2 ous i un rovell d'ou.
- 200 gr de sucre
- 4 culleradetes de Maizena

Preparació:
S'estira la massa de pasta de full sobre el motlle. Punxar-la amb una forquilla perquè no s'infli. Es forneja durant 15-20 minuts a 180ºC fins que la pasta estigui ben dorada. Treure-la del forn i deixar refredar.
Mentrestant, es prepara la crema pastissera: es posa a bullir la llet amb la pela de la llimona i la canyella, a foc baix perquè es vagi aromatitzant. Un cop arribi a ebullició es retira del foc i es deixa refredar fins a temperatura ambient. D'altre banda, batre els ous amb el sucre i la maizena. S'afegeix una mica de llet i es mescla. Seguidament s'aboca tota la llet i es torna a escalfar al foc, sense parar de remenar fins que espessi. Un cop llest es retira del foc, es tapa amb paper film i es deixa refredar.

Ara només queda muntar el pastis. S'aboca la crema a damunt la pasta de full i es va adornant amb les fruites tallades. Jo prèviament havia preparat la fruita i ho havia barrejat amb un cullerada de melmelada d'albercoc. Un cop llesta, pintar la pasta amb la melmelada d'albercoc mesclada amb aigua perquè quedi brillant.
Guardar-ho a la nevera fins al moment de servir. 


Bon profit!

3 comentaris:

  1. ha sigut boníssim, tothom a repetit, moltes gracies. Montse

    ResponElimina
  2. Ha durat 5 minuts, vist i no vist!! En res ja ens la havíem menjat tota!!! Boníssima!!

    Laia

    ResponElimina
  3. Hola Naina,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina