dijous, 6 d’agost del 2015

PÈSOLS NEGRES AMB BOTIFARRA

El pèsol negre és un llegum autòcton i de cultiu exclusiu al territori del Berguedà. És molt típic de la cuina d'aquesta zona i en ocasions és difícil de trobar. Aquest any, en una sortida a Berga, vaig trobar una tenda d'aquelles de tota la vida i en vaig comprar. Avui m'he animat a fer-los per primer cop. El resultat a casa ens ha encantat! Els pèsols negres tenen un gust exclusiu, totalment diferent al pèsol habitual.




Ingredients:
- Pèsols negres
- Aigua
- Ceba
- Una botifarra
- Fulles de llorer
- Una culleradeta de bicarbonat
- Un ós pel caldo
- Sal

Preparació:
Per fer els pèsols, el dia abans s'han de posar en remull amb aigua i una culleradeta de bicarbonat. S'han de deixar unes 12-15 hores.
L'endemà, esbandir els pèsols i posar-los en una olla amb aigua, 3 fulles de llorer, una ceba i un ós de caldo. S'han de bullir durant 1 hora i mitja aproximadament, fins que estiguin tous.  L'aigua ha de cobrir els pèsols en tot moment durant la cocció. Si en falta es pot afegir aigua calenta. Un cop passat el temps, retirar del foc i afegir la sal. Deixar els pèsols dins l'aigua fins el moment que els utilitzis.

Mentrestant, he sofregit una ceba a foc lent fins que ha estat ben daurada. He incorporat la botifarra esparracada. Per últim he afegit els pèsols amb una cullerot de l'aigua de cocció. Ho he deixat un parell de minuts i ja es pot servir!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada