dissabte, 28 de febrer del 2015

COCA DE PLÀTAN I POMA LIGHT

Avui us deixo una recepta de coca ben sana, ideal per esmorzar o berenar. Té el mínim de sucres afegits ja que és la fruita el que dóna la dolçor. Jo segur que la repetiré i aniré fent retocs fins trobar el punt just. Us aconsello que utilitzeu fruita de qualitat i un plàtan ben madur.


Ingredients:
- 100 gr de farina integral ( no en tenia i he utilitzat farina normal amb bon resultat)
- 70 gr de farina normal
- 30 gr d'avena
- 100 gr de mantega
- 3 culleradetes de llevat
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 culleradeta de sal
- 130 gr de poma
- 120 gr de plàtan
- 1 ou
- 60gr de llet semidesnatada
- 2 culleradetes d'estevia
- 20 gr de ametlles filetejades
- 10 gr de sucre morè

Preparació:
1- Precalentar el forn a 180ºC. Desfer la mantega al microones i reservar.
2- Mesclar les farines i l'avena, passar-la per triturador per pulveritzar l'avena.
3- Afegir-hi el llevat, bicarbonat, la sal i l'estevia. Mesclar. Reservar.
4- En un altre bol, batre l'ou amb la llet i la mantega ( reservar una cullerada de la mantega apart).
5- Pelar i ratllar la poma. Tallar i aplastar el plàtan. Afegir-ho a la mescla anterior. Remenar bé.
6- Afegir els ingredients secs en la mescla líquida, anar barrejant perquè quedi tot ben integrat
7- Engreixar un motlle amb mantega i abocar la mescla. Agafar la mantega que teniem reservada. Mesclar amb el sucre i abocar-ho per sobre del pastís. Per últim, decorar amb les ametlles.
8- Fer al forn durant 40 minuts, fins que l'escuradents surti net.

Deixar refredar i degustar!! Bon profit!

1 comentari: