dimarts, 25 de febrer del 2014

PATATES ESTOFADES AMB CAMAGROCS

Us deixo una recepta fàcil i econòmica que vaig fer ja fa un temps. Quan fa fred, és un plat reconfortant.


Ingredients:
- 1kg de patates
- 1 pot de tomàquet ( jo el tinc fet en conserva). Sino podeu usar 3 tomàquets.
- 2 alls
- 1 ceba
- Camagrocs
- Picada de fruits secs: grapat d'ametlles, un fils de safrà i una mica de julivert.
- Oli. Sal i pebre. Pebre vermell.

Preparació:
Posar en remull els camagrocs secs.
En una paella sofregir la ceba i l'all tallats a trossos petits ( jo vaig posar els alls a trossos grans per poder-los retirar al menjar). Salar. Un cop estigui ros, afegir el tomàquet amb un polsim de pebre vermell i una miqueta de sal. Deixar fer a foc baix durant uns 10 minuts. Vigilar que no es cremi. Un cop estigui llest, afegir les patates pelades i tallades a trossos grans ( s'han d'escapçar,trencant-les i sense tallar perquè surti el midó). Remenar i deixar fer durant uns 4 minuts.
Seguidament afegir l'aigua dels bolets i més aigua fins a cobrir les patates. Ho salem i ho deixem fer durant uns 20 minuts.
Mentrestant es pot anar preparant la picada amb tots les ingredients que he dit abans i una mica de sal.
Quan faltin uns 5 minuts de cocció afegir els bolets i la picada. Deixar fer fins que les patates estiguin toves. Si volem espessir la salsa, afegir una culleradeta de maizena.

I ja ho tenim fet! Bon profit!

2 comentaris:

  1. Quin bon gust que deu tenir aquest estofat de patates, amb l'aroma dels camagrocs! Sembla que es pugui sentir l'olor i tot! ha ha ha

    ResponElimina
  2. Ostres que bo, ho fare un dia d'aquets. Montse

    ResponElimina