dimarts, 10 de setembre del 2013

PASTÍS DE PRÉSSEC I CREMA DE FRUITS SECS

M'encanten els pastissos amb fruita. Abans que s'acabí el estiu volia aprofitar els últims préssecs, ben dolços. Quan vaig veure aquesta recepta no em vaig poder resistir a provar-la per a la combinació de préssec i els fruits secs. Mai havia tastat una crema de fruits secs i és deliciosa! El pastís sencer feia goig però amb les ganes de tastar-lo no vaig poder fer la foto, us en deixo una de la porció.
Tot i que veieu molts ingredients, no és complicat fer-la però si una mica laboriós.



Ingredients:
* Per la base: 190gr de mantega, 100 gr de sucre glas, un ou gran, el suc de mitja taronja, 400 gr de farina de reposteria, 2 gr de llevat i 2 gr de sal.

* Per el farcit: 250 ml de llet sencera, 90 gr de sucre, 1 vaina de vainilla, 2 rovells d'ou, 20 gr de maizena, 50 gr d'avellana i 50 gr d'ametlles.

* Per la cobertura: 3 préssecs madurs, melmelana de prèssec per pintar i festucs.

Preparació:
Primer de tot farem la massa de la base: mesclar la mantega consistència pomada amb el sucre fins obtenir una mescla blanquinosa i amb volum. Afegim el ou mentre batim i seguidament el suc de taronja. En un altre recipient barregem la farina i el llevat. L'incorporem a l'anterior mescla tamizada. Amassar-ho fins a obtenir una massa homogènia, que es trenca una mica. Fem una bola i la deixem a la nevera durant  2 hores ( jo no tenia massa temps i vaig deixar-ho al congelador 30min - una hora. Quan hagi passat el temps, estirem la massa amb un rodillo i el posem al nostre motlle. Cobrim amb paper film i ho deixem 30 minuts a la nevera o 5 min al congelador.
Precalentar el forn a 180ºC.

De mentre, farem el farcit de crema: Reservar una petita quantitat de llet per barrejar amb la maizena, La resta de llet escalfar-la en una cassola amb el sucre i les llavors de vainilla. Quan comenci a bullir, retirar del foc i deixar refredar. En un altre recipient barrejar els rovells d'ou amb la llet amb maizena. Quan la llet s'hagi refredat, incorporar la barreja d'ou i maizena i portar a ebullició. No deixar de remenar per evitar que es formin grumolls. Retirar quan hagi espessit i afegir els fruits secs triturats en forma de pols. 

Treure la massa de la nevera i punxar la base amb una forquilla. Cobrir amb la crema. Tallar els préssecs a làmines i col·locar-les al damunt. Finalment adornar amb trossets de festucs.

Fornejar durant 30 minuts, fins que veiem que els marges de la massa estan dorats. Deixar refredar una mica i pintar amb la melmelada de préssec. 

Bon profit! Veureu quina oloreta!

1 comentari:

  1. La massa ja esta molt bona sola péro si a sobre i poses la crema de fruits secs i el préssec ja resulta exquisida, Montse

    ResponElimina