diumenge, 15 de setembre del 2013

PASTIS DE POMA AMB CRUMBLE DE FRUITS SECS

A l'hort del meu avi hi ha un pomer que ha fet moltes pomes petites però molt bones. Ja no sabia què fer-ne, així que les vaig utilitzar per fer aquest pastís . M'encanten les coques amb poma i la combinació amb fruits secs li dóna un gust diferent que m'agradat molt.


Ingredients:
- 2 ous
- 225 gr de farina
- 140 gr de sucre
- 90 ml de oli de girasol
- 2 iogurts naturals
- 1 sobre de llevat
- 4 pomes

* Per crumble:
- 40 gr de anacards i 40 gr d'ametlla ( el que tenia per casa)
- 2 cullerades de farina
- 3 cullerades de sucre
- 2 cullerades d'aigua

Preparació:
Primer, batre els ous amb el sucre fins obtenir una mescla espumosa. Després afegir l'oli i els dos iogurts, batre durant uns moments. Per últim incorporar la farina amb el llevat. Barrejar bé perquè no quedin grumolls. 
Precalentar el forn a 180ºC.
Pelar les pomes: la meitat tallar-les a trossets petits i afegir-les a la massa. L'altre meitat tallar-la a trossos llargs que col·locarem per sobre la massa.
Abocar en un motlle de 24 cm de diàmetre aprox, prèviament engrassat amb mantega. Col·locar els trossos de poma grans per sobre.
Per fer el crumble: amb la picadora picar els anacards i l'ametlla fins que sigui una pasta. El fruit sec elimina el seu oli ( que substituirà la mantega per per el crumble). Unir la pols dels fruits secs amb la farina, el sucre i l'aigua. Barrejar bé tots els ingredients fins que s'hagin integrat. Repartir per sobre de la poma.
Fornejar a 180ºC durant 35-40 minuts ( fins que l'escuradents al punxar surti net).


Bon profit!

2 comentaris: