diumenge, 5 de maig del 2013

CANELONS DE CARN I BOLETS AMB BEIXAMEL DE TOMÀQUET

A vegades cal aturar-se per tornar a començar i veure-ho amb una altre perspectiva. Això és el que he fet aquestes setmanes i torno amb més energia. Us deixo una recepta de canelons de carn però amb el gust boníssim dels bolets i el toc diferent de la beixamel de tomàquet. No és difícil, però si laboriós! Per un diumenge amb temps, ja sabeu!


Ingredients ( per uns 25 canelons): 

* Per al farcit:
- Dos paquets de pasta per canelons precuinats
- 500 gr de carn de vedella
- 3 pastanagues
- 2 porros
- 1 ceba
- 60 gr de barreja de bolets secs. Jo he afegit 100 gr de xampinyons aprox. de pot. Segons la temporada  podeu fer les vostre variació amb bolets frescos.
- Oli
- Sal, pebre i nou moscada

* Per la beixamel:
- 1 cullerada de mantega
- 3 culleradetes de postre de maizena
- 300 ml de llet
- Sal, pebre i nou moscada
- 3 cullerades gran de tomàquet fregit

Preparació:
Començar picant les verdures ben petites ( jo he utilitzat la picadora que et facilita molt la feina). En una paella amb oli calent, tirar les verdures i sofregir-les. Salpebrar. Un cop fetes, afegir la carn. Remenar bé per esmicolar la carn i deixar-ho fer. Finalment afegir els bolets tallats ben petit. Sofregir durant uns minuts. Reservar.
Fer la pasta dels canelons tal com indiqui el fabricant.
Mentrestant, fer la beixamel: en una paella desfer la mantega, abocar la llet i escalfar fins que arrenqui el bull. En un got, desfer 3 culleradetes de maizena amb una mica de llet freda. Remenar bé perquè no quedin grumolls. Un cop la llet ha arrencat el bull, afegir la mescla de maizena. No deixar de remenar fins que espessi. Salpebrar i afegir nou moscada rallada al gust. Finalment afegir les 3 cullerades de tomàquet fregit. Remenar bé.

Ara només falta preparar els canelons amb el farcit, posar-los en una safata, cobrir- ho amb la beixamel, rallar formatge per sobre i gratinar-ho durant uns minuts.



 Estic contenta del resultat, el bolet li dóna un gust molt bo i es mengen com si res!!  Bon profit!

1 comentari:

  1. Un dinar del dia de la mare boníssims, uns canelons diferents, suaus i molt bons, gracies Anna. Montse

    ResponElimina