diumenge, 5 de maig del 2013

RUFFLE MILK PIE

I avui un postre diferent. Es tracta d'un pastís americà que he descobert al blog de bocados de cielo. És perfecte ja que és senzilla de preparar però el resultat és molt vistós i que queda boníssim. Aquest pastís està format per  pasta filo i una crema feta de llet i ous a la base que li dóna cremositat en contrast amb el cruixent de la pasta.  El farcit és versàtil, en aquest cas és una crema, però també es pot fer amb xocolata, que la pròxima vegada provaré!


Ingredients:
- 1 paquet de pasta filo ( la podeu trobar al carrefour, el corte inglés o eroski, que jo sàpiga)
- 60 gr de mantega
- 3 ous
- 300 ml de llet
- 60 ml de nata
- 140 gr de sucre blanc
-1 branca de canella
- la pell de una llimona
- canella en pols
- sucre llustre per espolvorejar

Preparació:
Fondre la mantega i untar el motlle. Amb un pinzell pintar amb mantega les fulles de pasta filo una a una. La posem en posició horitzontal i anem fent plecs, no passa res si són irregulars,  fins a tenir una tira llarga que enrollarem sobre si mateixa per fer un espiral. Col·locar-la al mig del motlle. Fer el mateix procediment i anar enrollant-la al voltant del primer espiral. Espolvorejar amb canella en pols.
Fornejar a 180ºC durant 30 minuts.
Mentrestant preparar la crema: en un cassó abocar la llet, la nata, el sucre, la canella i la pell de la llimona. Calentar fins que arrenqui el bull i reservar. En un bol batre els ous i afegir-ho a la mescla de la llet. Remenar bé.
Treure el motlle del forn i abocar la mescla per sobre i tornar a introduir al forn. Fornejar 30 minuts més a 170ºC. Espolvorejar amb canella amb pols al gust i sucre llustre.
Deixar refredar.


Per ser el primer cop que la feia ha quedat molt bona, però pel meu gust em falta una mica de cruixent per la part superior. El pròxim cop intentaré fer les tires de pasta filo més alta.

A disfrutar!

4 comentaris:

  1. Un pastis deliciós, també del dia de la mare. Anna t'has superat. Montse

    ResponElimina
  2. Hola Naina! No coneixia el teu blog i m'ha agradat molt! Ja tens una nova seguidora, molt fan del ruffle milk pie!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Jo també he estat xafardejant el teu blog!Ja tinc algunes receptes a la llista de pendents! :)

      Elimina
  3. Boníssssssssssim! Ara el repte és fer-lo jo! :)

    ResponElimina