dijous, 9 de maig de 2013

PA DE SANT JORDI

Millor tard que mai diuen! Així doncs, aquí teniu el pa que vaig fer per aquest Sant Jordi!




Ingredients ( per un motlle de 31 cm aproxt. de llarg):
- 400 gr de farina de força
- 200 gr de aigua
- 10 gr de llevat fresc
- 80 gr de sobrassada
- 100 gr de formatge rallat (emmental i parmesà)
- 5 gr de sal

Preparació:
Si tenim panificadora, abocar l'aigua, la farina, la sal i el llevat en la cubeta i accionar el programa de amassat. Si no tenim temps, no cal que esperem a que finalitzi tot el programa.
Si amassem a mà: primer desfer el llevat amb una mica d'aigua. Mentrestant, en un bol barrejar la farina amb la sal i la resta de l'aigua. Un cop tingui una textura elàstica, incorporar el llevat i amassar durant 20 minuts.

Seguidament, dividir la massa en dues porcions: una que pesi uns 100 gr més que l'altre. A la porció més petita s'hi afegeix la sobrassada, i en l'altre s'afegeix el formatge rallat. Amassar bé fins que quedi una massa homogènia. Col·locar la massa en dos bols tapat amb paper film i deixar llevar fins que dobli el volim. Passat aquest temps, dividir la massa de formatge en 5 porcions i la sobrassada en 4. Formar unes tires llargues i col·locar-ho de forma alternada en un motlle tipus plumcake prèviament untat amb oli.
Tornar a deixar reposar fins doblar el volum. Enfornar a 180ºC durant 40 minuts. Deixar refredar en una reixeta.

Quina oloreta! Bon profit!



1 comentari: