dijous, 10 de desembre del 2015

FIDEUS AMB BACALLÀ

Ja tocava una recepta salada oi? Aquest plat és, si és té el fumet fet o comprat, ben fàcil. El resultat m'ha agradat molt, ja que el bacallà hi queda molt bé. Sense més preàmbuls, deixo la recepta.


Ingredients ( per 4 persones):
- 200 gr de fideus
- 1 ceba
- mig pebrot vermell
- 1 pastanaga
- 1 llom de bacallà
- sal i pebre.
- Fumet de peix

* Picada:
- mitja llesca de pa torrat i 6 ametlles. 
A casa no ens agrada l'all, pel que jo no en poso. A la picada hi podeu afegir el que més us agradi: all, julivert..etc.

Preparació:
Tallar les verdures ben petites. En una paella amb oli sofregir primer la ceba, i després afegir la resta de verdures. Un cop estiguin ben fetes, reservar en un plat.
En la mateixa paella amb oli ben calent, sofregir una mica el bacallà tallat a daus no massa petits. Quan estigui una mica daurat, afegir els fideus i rossejar-los. Seguidament abocar les verdures i el fumet de peix calent.
Deixar fer xup-xup uns 10 minuts a foc suau. El fumet s'anirà evaporant mentre la pasta es va fent. Si us falta caldo, afegir-ne una mica més o  afegir aigua ( és important que estigui  calent per no tallar la cocció). Quan faltin 2-3 minuts per acabar, afegir la picada. En aquest punt cal provar la sal i corregir segons el vostre gust. A casa ens agraden les espècies, pel que a últim moment vaig afegir una barreja d'espècies orientals que li ha donat un toc diferent. A gust de cadascú!
Deixar reposar 1-2 minuts i servir!

Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada