dimarts, 20 d’octubre del 2015

LASANYA DE CARBASSA I RICOTTA

Els dies passen volant..i d'aquí una setmana serà la castanyada. A les botigues ja es veuen castanyes i carbasses. Al hort ens han crescut varies carbasses i per donar-ne sortida he fet aquesta lasanya que vaig veure fer al Karlos Arguiñano. M'ha agradat molt el resultat. La carbassa és una verdura que no agrada a tothom però feta d'aquesta manera no es nota el gust i és fàcil de menjar.


Ingredients ( per 4 persones aprox):
- 6-8 plaques de lasanya
- 1 carbassó
- 1 tros de carbassa
- 1 ceba
- 250gr de ricotta
- un grapat de panses
- Salsa de tomàquet ( jo la faig a casa de forma cassolana, ja vaig explicar com aqui: salsa de tomàquet). També la podeu comprar.

Preparació:
Tallar les verdures a trossos petits i fer-les en una paella fins que estiguin cuites. Salpebrar al gust.
Afegir la ricotta i les panses prèviament macerades en aigua.
Fer la pasta de la lasanya tal com indiqui el fabricant i deixar refredar.
Per altra banda, fer la salsa de tomaquet: triturar amb el minipimer els tomàquets tallats a daus i sofregir en un paella fins que es redueixi l'aigua. Afegir una mica de sucre, sal i espècies al gust.
Ara en una safata cal muntar la lasanya: fer una capa de pasta, seguidament de farcit i repetir l'operació fins que s'acabi el farcit. La última capa serà de pasta. Abocar la salsa de tomàquet a sobre. Ratllar formatge i gratinar al forn.

I ja està llest per servir!

1 comentari: