diumenge, 30 de novembre de 2014

PASTÍS TURC DE IOGURT

Aquesta és una recepta del xef Gordon Ramsay. Sembla un pastís de formatge però és molt més esponjós i suau. A casa ha passat a la llista dels top ten de pastissos, només us dic això!


Ingredients:
- 6 ous
- 600 gr de iogurt grec
- 150 gr de sucre blanc
- Una llimona ( la ratlladura de la pell i el suc de la llimona)
- 2 culleradetes de cafè de llevat
- 75 gr de farina

Preparació:
- Separar les clares del rovell. Muntar les clares a punt de neu i reservar.
- Batre els rovells amb el sucre fins tenir una mescla esponjosa. Incorporar la farina i el llevat tamisat.
Seguidament la ratlladura de la llimona, el suc de llimona i els iogurts.
- Afegir les clares poc a poc amb moviments envolvents.
- Engrasar el motlle i seguidament abocar la mescla.
- Posar al forn prescalfat a 180º C durant 45 minuts. Deixar refredar i reservar a la nevera. 
* Jo hi he afegit una base de galetes ( triturant les galetes i barrejant-la amb mantega fosa).
* Aquests tipo de pastissos és millor menjar-los reposats, és dir d'un dia per l'altre

1 comentari:

  1. bonissin mes esponjós que el pastis de formatge. Montse

    ResponElimina