dijous, 17 de juliol de 2014

LASANYA DE VERDURES I CAMAGROCS

"És de les millors lasanyes que he menjat!" Aquesta va ser la reacció a casa al tastar el plat, no us enganyo!,  jejje I jo encantada, que haig de dir! La lasanya permet fer múltiples variacions, depenent del que es tingui a casa o ens agradi més. Trobo que és un plat versàtil i fàcil de preparar, ideal quan tens gent a casa perquè la pots tenir preparada i enfornar-la en l'últim moment.


Ingredients:
- Unes plaques de lasanya: en el meu cas de marca italiana, precuinades.
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 carbassó mitjà
- 250 gr aprox de espinacs baby
- 1 grapat de camagrocs ( ho vaig fer a ull)
- Sal i pebre
- Beixamel ( jo feta a casa)

Preparació:
Posar el camagrocs amb aigua tèbia-calenta perquè s'hidratin.
Primer tallarem totes les verdures en trossets ben petits. En un paella amb oli sofregirem primer la ceba. Al cap de 5 minuts aprox, afegir el pebrot verd i la pastanaga. Quan estigui mig cuit, afegir el carbassó. En l'últim moment tirar els espinacs perquè es redueixin. Recordar de salpebrar.
Ara és el moment de afegir a la mescla de verdures els camagrocs tallats i sofregir durant uns 10 minuts.
Fer la pasta tal com indiqui el fabricant i muntar la lasanya: alternar una placa de pasta i una de verdures. A les verdures hi tiro una cullerada de beixamel ( perquè quedi més melós). Seguir fins acabar el farcit i l'última capa sigui de pasta. Cobrir amb la beixamel i una mica de formatge rallat per sobre.
Fornejar durant 30 minuts aproximadament a 180-200ºC. Jo tapo la lasanya amb paper de plata i els últims 5 minuts el trec perquè es gratini una mica per sobre.

Bon profit!!



2 comentaris: