diumenge, 20 de gener del 2013

TARTA DE GERDS


Després d'un any de meditació, em decideixo a començar el blog; més amb la idea de receptari per mi mateixa i els de casa, que no pas amb la intenció de difusió. Tot i això, a tots aquells que visiteu el blog, sou benvinguts!!
Comencem!

Ingredients (per a 6-8 pers.):

Per a la massa de pasta brisa:
- 200 gr de farina
- 2 cullerades de sucre
- 110 gr de mantega
- 50cc de aigua

Per al farcit:
- 500 gr de fruita, en aquest cas gerds.
- 3 cullerades de melmelada de albercoc
- 10-15 galetes maria
- 1 ou
- 100 cc de nata liquida de postres
- 1 cullerada de sucre

Preparació:
El primer pas serà preparar la pasta brisa: barrejarem la mantega ( prèviament caldrà deixar-la una estona fora de la nevera o calentar-la al microones durant uns minuts fins a tenir una textura de pomada) juntament amb la farina, el sucre i l'aigua. Començarem barrejant amb una espàtula per seguir després amassant amb la mà fins a tenir un massa homogènia. Deixarem reposar uns 30 min.
Un cop reposat, aplanarem la massa amb un rodillo. Ens podem ajudar de paper de forn col·locant la massa entre dos fulls i aplanant amb el rodillo. D'aquesta forma no s'enganxarà la massa.
Precalentar el forn a 200ºC.

Seguidament, preparem una mescla amb 3 cullerades de melmelada d'albercoc amb les galetes triturades i l'estendrem sobre la base de la massa. Cobrirem la base amb la fruita. Aquesta vegada vaig utilitzar gerds congelats, que vaig haver de deixar descongelar durant 2 hores, però també es pot utilitzar fruita fresca. Donat que els gerds tenen un punt àcid, vaig afegir 1-2 cullerades de sucre moreno.

Introduir el pastís al forn durant 15 minuts a 200ºc.

Per últim, batirem l'ou fins que estigui espumós, afegirem la nata i les dos cullerades de sucre. Un cop passats els 15 minuts evocarem la mescla sobre el pastís i ho deixarem fer uns 30 minuts més fins que qualli. 

Com a toc final, un cop fet el pastís, pintar-lo per sobre amb una mescla de melmelada de albercoc i aigua. D'aquesta manera ens quedarà brillant i maco.

Bon profit!!


PD: Aquest mateix pastís l'he fet amb maduixes i també amb préssec, i sempre queda boníssima!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada