divendres, 23 de gener del 2015

MANDONGUILLES D'ESPINACS

A vegades costa menjar algun tipus de verdures, els espinacs pot ser complicat! :) Aquesta recepta és una manera de menjar espinacs sense adonar-nos-en. És senzilla i el resultat molt bo! Jo les he menjades soles però acompanyades d'una salsa de tomàquet també ha de quedar molt bé! 


Ingredients ( per unes 12-14 mandonguilles aprox)
- 400 gr d'espinacs
- Puré de patates, comprat o fet a casa. Aprox són 4 patates mitjanes/petites
- 50 gr de formatge per rallar
- 2 rovells d'ou
- pa rallat
- sal i pebre
- 40 gr de pernil salat ( o dolç si preferiu)

Preparació:
Precalentar el forn a 180ºC.
En el meu cas tenia els espinacs congelats. Descongelar-los i escòrrer molt bé l'aigua. Triturar a trossos petits.
Fer un puré de patates: bullir les patates amb aigua durant uns 20-25 minuts fins que estiguin ben toves. Triturar, afegir una mica de llet i salpebrar al gust.
En un bol barrejar els espinacs, el formatge rallat, el pernil tallat a trossos petits, els dos rovells i,  per últim, el puré de patates. Barrejar bé.
Ara ja podem fer les mandonguilles: podeu deixar refredar la barreja i serà més fàcil fer-les. Jo tenia presa i les vaig fer en calent, no és complicat. 
Anar fent boletes amb la mescla i passar-les amb pa rallat.
Col·locar-es en la bandeja de forn i fer-les durant uns 25 minuts, fins que estiguin daurades. També podeu fer-les fregides si ho preferiu.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada