dissabte, 12 d’octubre de 2013

COCA DE LLAVANERES

Una altre recepte dolça... :) Una coca de llavaneres. Força fàcil i amb molt bon resultat. Ideal si tens convidats a casa!  La foto no li fa justicia a la coca, de debò! A més, la meva idea era fer-la quadrada però em vaig equivocar, jeje!


Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full
- 75 gr de ametlla molta
- 100 gr de sucre
- 1 cullerada de maizena
- un pessic de sal
- ratlladura de mitja llimona i mitja taronja
- 1 cullerada d'essencia de vainilla
- 60 gr de clara d'ou
- 50 gr de ametlla en làmines
- crema pastissera ( la recepte que feu servir habitualment)

Preparació: 
Primer prepararem el massapà que anirà per sobre la pasta de full. En un bol es barreja l'ametlla molta, la maizena, el sucre, la sal, l'essencia de vainilla i les ratlladura de llimona i taronja. Seguidament afegir la clara d'ou poc a poc remenant bé perque quedi una pasta sense grumolls. Ho reservem.
Per altre banda, fer la crema pastissera i deixar que es refredi.
Estirar la làmina de la pasta de full a sobre de un paper de forn.  Escampar la crema pastissera per damunt deixant un marge d'uns 2 cm pels costats.
Pintar amb rovell d'ou el marge de l'altre làmina de pasta de full i cobrir l'altre làmina. Enganxar bé els marges amb una forquilla ( per tal que quedi ben tancat).
Esparcir el massapà per damunt, adornar amb les ametlles en làmines i tirar una mica de sucre per damunt.
Enfornar a 180ºC durant 30 minuts, fins que estigui dorat. Deixar refredar.

Bon profit!!

1 comentari:

  1. Espero tornar-lo a provar ben aviat, molt bona. Montse

    ResponElimina