diumenge, 14 de juliol del 2013

GELAT DE DOLÇ DE LLET

Estiu.., temps de calor i de gelats! Mmmmm! Aquest any m'he llençat a provar a fer gelats a casa, tot i que no tinc gelatera. A pesar d'això el resultat d'aquest gelat és molt bo! Seguiré amb les meves proves de gelat, segur!


Ingredients:
- 500 ml de llet semidesnatada ( la recepta original utilitzaven llet sencera però a casa no en tenim)
- 250 ml de nata 35% materia grasa
- 400 ml de dolç de llet
- 1 pessic de sal
- 1/2 beina de vainilla

Preparació:
En una olla posem a escalfar la llet, el dolç de llet, la nata, el pessic de sal i les llavors de la vainilla ( obrir-la per la meitat i rascar el contingut). Escalfar fins que la mescla sigui homogènia i el dolç de llet s'hagi dissolt.
Com he dit no tinc gelatera, de manera que un cop tenim la mescla, ho aboquem en un tupper i ho posem al congelador. El més important és recordar de remenar la mescla durant les primeres hores per tal de trencar els cristalls de gel que es van formant. D'aquesta manera ens queda una gelat ben cremós.

Evidentment es pot fer la mateixa recepta amb gelatera, és més fàcil, ja que un cop tenim la mescla la deixem refredar a la nevera durant unes hores i posteriorment ho posem a la gelatera durant 20-30 minuts. Seguidament al congelador directe.

Recordeu de treure els gelat uns 15 minuts abans de menjar-lo i llestos! Que aprofiti!

Recepta extreta de directo al paladar.

2 comentaris: