dilluns, 24 de juny del 2013

PASTÍS DE KIT-KAT

El dissabte volia preparar un pastís diferent que agradés a petits i grans.. Un ocellet dies abans m'havia donat  una idea i em vaig decidir. Aquí el teniu:


Ingredients:
* Per al pa de pessic ( tipus genovès) per un motlle de 20cm:
- 6 ous
- 45 gr de mantega fossa
- 180 gr de sucre llustre
- 75 gr de farina per a reposteria
- 75 gr de maizena
- 1 cullerada i mitja de essència de vainilla

- Kit-kat
- Lacasitos
- Nutella

* Per a l'almívar:
- 100 gr de aigua
- 100 gr de sucre
- 1 cullerada d'essència de vainilla

Preparació:
Primer de tot fer l'almívar: posar tots els ingredients en un cassó al foc i calentar-ho a foc mig fins que bulli un parell de minuts. Seguidament deixar refredar.

Haureu vist que aquest pa de pessic no porta res de llevat sinó que creix gràcies al ou que conté, per tant, cal seguir al peu de la lletra els ingredients. Som-hi!
Precalentar el forn a 175ºC ( uns 15 minuts abans de tenir la massa feta).
Posar els ous amb aigua calenta per a que agafin temperatura, això ens ajudarà a donar més volum a la massa. Tamisar la farina i la maizena juntes un parell de vegades i reserveu.
Separar les clares i els rovells ens dos bols diferents: bateix les clares amb la meitat del sucre fins obtenir un punt de neu. Per altre banda, batir els rovells amb la resta del sucre i la vainilla fins que quedi ben espumós. Seguidament incorpora el punt de neu a la mescla de rovell, utilitza maniobres envolvents per a que no baixi el punt de neu. Seguidament incorpora la mescla de farina barrejant de forma lenta i a poc a poc.
Avocar la mescla en el recipient prèviament untat amb mantega i fornejar-ho a 180ºC durant 35 minuts. Deixar refredar sobre una reixeta.

Un cop fred, tallar per la meitat el pa de pessic. Pintar amb el almívar cada costat del pa de pessic, això ens donarà amorositat al pa de pessic. Seguidament farcir-ho amb el què més us agradi. En el meu cas vaig utilitzar melmelada de fruites del bosc. Cobrir tot el pastís amb nutella i enganxar els kit-kat ( de dos en dos) pel lateral. Decorar la part superior amb lacasitos o el que volgueu.

Deixar a la nevera perquè es refredi.


Bon profit!!!

3 comentaris: